Se kipu ei palannut takaisin

Palaan haastattelumatkalta Helsingistä junalla kotiin Jyväskylään. Kipu ei sen sijaan palaa kanssani. Se jäi Blue Bear -migreeniklinikalle. En ainoastaan tutustunut klinikkaan. Minut hoidettiin siellä.

– Sinä talutat migreeniä, eikä se sinua, Jyrki Mäkelä sanoo. Hän vetää perustamaansa lääkkeetöntä migreeniklinikkaa Helsingissä.

Kelloni soi jo aamuviideltä. Odotin innokkaana tapaamista Jyrki Mäkelän kanssa Helsingissä tämän perustamassa migreeniklinikassa. Mahtava etuoikeus tavata Blue Bear klinikan- johtaja kasvotusten ja päästä tutustumaan klinikan tiloihin ja töihin. Olenhan jo kertonut sen asiakkaiden hoitokokemuksista.

En tosin tiennyt oikein, mitä odottaa tältä reissulta. Menomatkalla junassa ehdin miettiä haastattelua. Mäkelä herrasmiehenä tuli asemalle vastaan. Olisin varmaan eksynyt matkalla klinikalle, onhan se muutaman mutkan takana. Maalainen kaupungissa…

Blue Bear -migreeniklinikka on Lääkärikeskus Astrisin yhteydessä kauppakeskus Forumissa Helsingin ytimessä. Hyvä sijainti ehdottomasti. Keskellä kaikkea.

 

Klinikka on pieni ja viihtyisä. Rauhallinen tunnelma auttaa rentoutumaan.  Seesteinen maisema Helsingin kattojen yllä. Tilassa pääset arjen kiireistä pois ja rauhoittumaan hoitojen äärelle.

 

Yhdistävät tekijät

Kun kysyin Jyrki Mäkelältä, miksi olet tässä, vastaus kesti puolitoista tuntia. Mielenkiintoista. Todella värikäs on Mäkelän tausta ja elämä.

Jos jo kahdeksasluokkalainen tietää, miksi haluaa isona, ymmärtää kyllä, että hän tekee työtä suurella intohimolla. Kyseenalaistaminen, tarmokkuus ja omat kipukokemukset ovat saattaneet Mäkelän tähän hetkeen – migreenin- ja kivunhoidon spesialistiksi.

 

 

Mäkelän tie ei ole ollut helppo. Onnistumisten ja erehdysten kautta on tähän asti tultu. Hän on tehnyt 7600 testiä vuodesta 1995 alkaen, tuhansista hoidetuista ihmisistä.  Hän on käynyt läpi hyvin yksinäisiä, tuskaisia ja vaikeita hetkiä kehittäessään migreenin hoitomenetelmää. Hänen vanha opettajansakin nauroi päin naamaa uran kehitysvaiheessa. Vuosikausia Mäkelä sai vakuuttaa muita ammattilaisia hoidon tehosta ja mahdollisuuksista. Jos usko asiaan ei olisi ollut niin vahva, olisiko Mäkelä tässä, saisimmeko hyvää hoitoa. Osaaminen, oma tahto ja innostus antavat jaksamista kehittää hoitomenetelmää.

Keskustelumme kesti kauan, koska meille kummallekin samat teemat ovat läheisiä, ja haluamme tietää niistä aina vain lisää.

Mäkelä rentoutuu kokaten ja leipoen. Minä taas poden migreeniä, kirjoitan ruokablogeja ja pyöritän kotileipomoa – ei ihme, että olimme samalla aaltopituudella. Kiinnostavaa oli myös kuulla muun muassa koulutuksesta Itä-Suomen Liikuntaopistossa.

Mitä kaikkea mahtuukaan yhden miehen elämään? Nauroin välillä vedet silmissä. Mahtava keskustelu aiheista, jotka koskettavat monia ihmisiä kaikkialla maailmassa.

 

Kipu katosi

Riemukkaan, aaltoilevan ja asiapitoisen keskustelumme jälkeen Mäkelä halusi kuulla oman migreenitarinani. Oloni klinikalla oli miellyttävä ja luottavainen, joten pystyin avautumaan rennosti.

Kerroin koko taustani. Siltä pohjalta Mäkelä tutki minut ja selvitti kipujeni sijainnin. Havainnollistavien kuvien ja tarkan selostuksen jälkeen ymmärsin itsekin, mistä kohtaukseni viimeksi kolme päivää aiemmin oli syntynyt.

Tosiaan, sain migreenikohtauksen keskiviikkona, joka kesti kolme päivää. Vielä lauantainakin tavatessamme oli päänsärkyä hieman jäljellä. Hirvein kohtaus tänä vuonna.

Mäkelä hoiti kipuni pois kehittämänsä manuaalisen tekniikan avulla. Oloni oli mahtava. Ei kipua. Hoito rauhoitti kehoa ja mieltä. Tunsin kuinka veri alkoi kohisemaan ja tuli rentouden tunne. Vielä junassakin tunnustelin paluumatkan ajan, milloin se kipu palaa takaisin. Nyt on maanantaiaamu, eikä kipua näy eikä kuulu. Olen onnellinen ja helpottunut.

Kun kipuun tottuu ja se on jokapäiväistä, sen luule jo kuuluvan omaan elämään. Mutta se hetki, kun ei ole kipua, on epätodellinen. Eihän näin voi olla. Mitä tämä kivuton elämä on? Saanko elää kivutonta elämää? Onko se mahdollista, ON!

 

Kuljettaako migreeni sinua?

Olin niin otettu hoidosta ja Mäkelän tietämyksestä, menetelmistä ja tavoitteista, että kysyin, milloin laajennat toimintaa Jyväskylään. Onhan tälle hoidolle tarvetta joka paikassa. Mutta kyllä tämän olon puolesta matkustan vaikka kuinka kaukaa.

Kivulle ei pidä antaa valtaa.

– Sinä kuljetat migreeniä talutusnuorassa, eikä migreeni kuljeta sinua, Mäkelä tiivisti hyvin hoidon tavoitteet.

Ja näinhän sen tulee mennä. Älä luovuta, vaan selätä migreeni yhdessä Blue Bear -klinikan hoitajien asiantuntemuksen avulla.

Eli: Blue Bearin -migreeniklinikan hoitajille keskiössä olet Sinä.

Heille on tärkeää kuulla Sinun tarinasi. Jokaisen ihmisen tarina on uniikki. Kun menet ensi kertaa vastaanotolle, käytte läpi kertomuksesi, toiveesi sekä vaivojesi syyt ja seuraukset.

He tutkivat sinut ja selvittävät kipujen taustat, sijainnin ja vaikutukset. He kertovat ilman ammattislangia, mikä on ongelmasi ja mitä tulisi tehdä. Tämän jälkeen sinut hoidetaan.

 

Suosittelen lääkkeetöntä hoitoa!

 

Se kipu ei palannut takaisin
Merkitty:        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *