Helpotusta migreeniin

Sitä ei koskaan tiedä mitä edestään löytää. Sain yhteistyökumppaniksi aivan mahtavan yrityksen jonka palvelut koskettavat myös myös minua. Blue Bear Migreeniklinikka. Sairastan itsekkin migreeniä ja juuri eilen sainkin vuoden pahimman kohtauksen.

Saan haastatella heidän asiakkaita, kysellä heidän sairauksistaan ja kuinka ovat sen kanssa pärjänneet. Onko hoidoista ollut apua? Muutaman kanssa olen jo keskustelua käynyt ja nyt jo voin todeta heidän kohdallaan, että homma toimii! Huikeita selviytymis tarinoita on. Kuinka monimuotoinen migreeni voikaan olla ja sen kanssa ei tarvitse olla yksin. Onneksi pääsenkin viikoloppuna käymään Helsingissä ja pääsen tutustumaan oikein kunnolla klinikan toimintaan.

http://www.bluebearklinikka.fi/

Migreeni on päänsärkykohtauksia aiheuttava sairaus, jota sairastaa noin 700 000 suomalaista. Migreenikohtaus johtuu yleensä ulkoisten tekijöiden aiheuttamasta reaktiivisesta häiriöstä aivorungossa. Migreeni on naisilla kolme kertaa yleisempää kuin miehillä. Varsinkin aurallinen migreeni voi periytyä suvussa, mutta toisaalta migreeni on niin yleinen, että sitä voi esiintyä varsinkin saman perheen naisilla muutenkin.

Osalla migreenikohtauksista kärsivistä (15:llä sadasta) esiintyy ennen päänsärkyä esioire eli aura. Useimmiten se on näköhäiriö: näkökenttään ilmaantuu sahalaitamainen, laajeneva häiriö (voi näyttää rakeiselta kuvalta) tai harmaa tai kirkas alue, joka aiheuttaa näkökenttäpuutoksen. Esioireena voi esiintyä myös puheen tuoton häiriö tai harvinaisissa tapauksissa toispuolinen halvausoire. Auraoire kestää noin 5–60 minuuttia. Migreenikohtaus voi joskus ilmaantua pelkkänä auraoireenakin ilman sitä seuraavaa päänsärkyä.

 

Useimmiten päänsärky alkaa kuitenkin suoraan ilman esioireita: sykkivä, toispuolinen kova tai kohtalainen pääkipu, johon liittyy pahoinvointia ja oksentelua sekä valo- ja hajuherkkyyttä. Migreenitaipumusta ei voida ehkäistä. Aikaisemmilla elämäntavoilla ei tiedetä olevan yhteyttä myöhempään taipumukseen saada migreenikohtauksia. Kohtausten ilmaantumista voidaan vähentää kiinnittämällä huomiota niitä laukaiseviin tekijöihin. Migreeni diagnosoidaan eli tunnistetaan yleensä oireiden perusteella, eikä mitään erityisiä tutkimuksia tarvita.

Jos käytät paljon särkylääkkeitä, seurauksena voi olla päänsärky, joka johtuu särkylääkkeiden liiallisesta käytöstä. Liikakäytöksi katsotaan yli 3 kuukautta kestänyt triptaanien, opioidien tai yhdistelmäkipulääkkeiden käyttö yli 10 päivänä kuukaudessa tai muiden kipulääkkeiden (tulehduskipulääkkeet, muut kipulääkkeet ja parasetamoli) käyttö vähintään 15 päivänä kuukaudessa.
Onneksi on olemassa lääkkeetön vaihtoehto. Migreenin hoito Migraine Rapid® menetelmällä on toimenpiteenä miellyttävä. Hoidon fysiologinen vaikutus on rauhoittava. Fysiologisen vaikutuksensa vuoksi useimmat vaipuvat unitilaan tai unen ja valvetilan rajamaille. Hoitaja antaa manuaalisesti hermoston kautta rauhoittavaa käskyä aivoille, jonka seurauksena aivot alkavat antaa puolestaan pään aluetta rauhoittavaa käskyä. Sivutuotteena myös muu elimistö alkaa rentoutua. Johtuen hoidon fysiologisista vaikutuksista, migreenin tuottamiin muihin ongelmiin päästään nopeammin käsiksi kuin muilla tunnetuilla menetelmillä.

 

Suosittelen tutustumaan ja kokeilemaan itse kuinka hoito juuri sinulle toimii.

Helpotusta migreeniin
Merkitty:                        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *