Miltä tuntuisi laihduttaa koko kansan edessä? Lähdin mukaan Iltalehden hankkeeseen. Miten hyvinvointi projektini päättyi?

Mikä on Iltalehden Alma LAB?

Alma LAB on Iltalehden aivan uudenlainen tiimi, joka inspiroi ja jossa inspiroidutaan. Viisi tavallista ihmistä kertoo teille elämänmuutoksestaan tänä keväänä.

Iltalehden Alma LAB on hanke, missä viisi aivan tavallista suomalaista kertovat omin sanoin omasta hyvinvoinnin hankkeestaan kahden kuukauden ajan. Etsimme osallistujia, joilla on ajankohtainen hyvinvoinnin, liikunnan, ravitsemuksen tai painonhallinnan projekti viime syksynä. Hakemuksia tuli yli 400.

 

Minun tavoitteeni koko hankkeelle oli löytää terveellinen elämäntapa ja mahduttaa liikkuminen mukaan kiireiseen elämänrytmiin. Halusin löytää mieluisan tavan liikkua, joka motivoi jatkamaan terveellisellä polulla.

 

Kuukaudet ovat vierineet nopeasti ja monia eri liikuntamuotoja olen päässyt kokeilemaan. Ja ihana PT Kira Tiivola on saanut ruokatottumukseni kuntoon.

Liikkumista on kokeiltu twerkkauksesta ryhmäliikuntaan. Ne tunnit ovat saaneet liikunnan iloa palamaan, mutta ei sitä koko liekkiä vielä syttymään.

Olen harrastanut luistelua 3-vuotiaasta asti noin parikymppiseksi. Kilpailin muodostelmaluistelun SM-tasolla Jyväskylän taitoluisteluseurassa. Aikuisiällä polveni petti ja perheenperustaminen oli ajankohtaista, joten luistelu jäi sivuun. Oikeastaan siitä lähtien olen etsinyt sitä oikeaa liikuntalajia.

 

17-vuoden taon jälkeen, entinen luistelu toverini otti yhteyttä ja kysyi, haluaisinko kokeilla taas miltä tuntuu luistella. Epäröin hieman koska edellisestä kerrasta on jo todella kauan. Pysynkö enää pystyssä, osaanko mitään ja suurin kysymys missä ovat luistimeni.

 

Kävin muodostelmaluistelu ryhmän Rocky Diamonds testi jäällä, jossa taitojani puntaroitiin.

Rocky Diamonds on Jyväskylän Taitoluisteluseuran masters-sarjan muodostelmajoukkue. Joukkue harjoittelee 1-2 kertaa viikossa ja kilpailee kansallisessa masters-sarjassa muutaman kerran vuodessa.

 

No niinhän siinä kävi, että liikunnan liekki syttyi, rakkaudesta lajiin. Kilpauraa aloitellaan taas uudestaan 17-vuoden tauon jälkeen.

Olen etsinyt minulle sopivaa lajia jo niin kauan, että olen ollut sokea. Vastaus on ollut ihan nenäni edessä. Tee sitä mitä osaat ja mitä olet aina rakastanut.

Kerkesin jäällä olemaan vasta kaksi kertaa ennen kesätaukoa, mutta olen niin innoissani ja odotan syksyn harjoituksien alkavan. Sitä ennen täytyy saada kuntoa paremmaksi ja valmentaja antoikin kesäksi aikamoisen harjoitusohjelman. Treenejä on nyt tehty ihan tosissaan jo kolme viikkoa. Näitä treenejä tekee ihan mielellään, koska tietää mikä on tavoitteena ja syksyllä luistelukin sujuu vaivattomammin paremmalla kunnolla. Kuntopiirejä, yli 10 km;n kävelylenkkejä, ryhmäliikuntaa ja hyötyliikuntaa työmatkoja kävellen. Tätä on minun kesäni.

 

Matkani on ollut mielenkiintoinen ja monenlaisia tunteita tunnettu. Tavoitteeni on saavutettu. Olen löytänyt liikunnan ilon, rakastamani lajin ja ruokavaliokin on kunnossa. Suuri muutos entiseen elämäntapaani on tehty.  Kiitos kaikille matkalla olleille; Kira Tiivola, Kuntomaailma, ystävät ja uudet joukkuetoverit, Alma LAb.

 

 

Rakkaudesta lajiin!

 

Miltä tuntuisi laihduttaa koko kansan edessä? Lähdin mukaan Iltalehden hankkeeseen. Miten hyvinvointi projektini päättyi?
Merkitty:                                    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *