Savusta paniikki Finnairin lomalennolla

Elämäni hirveimmät minuutit koin Finnairin lomalennolla Kosilta Helsinkiin 1.7.2017.

 

Lentokone oli päässyt kiintotien päähän ja alkoi kiihdyttää nousuun, kun joku nainen koneen takaa huusi hysteerisenä; SAVUA!!!TÄÄLLÄ ON SAVUA; PYSÄHTYKÄÄ. Muutkin rupesivat huutamaan ja kiljumaan; savua, seis, pysähtykää. Kone ei voi enää pysähtyä kun kiihdytys on alkanut. Kone hieman heittelehti ja tärisi, joten ihmiset alkoivat panikoimaan ja huutamaan. Lapset itki ja kiljui.

Sillä hetkellä tajusin, että nyt me kuollaan. Katsoin perhettäni ja pidin tyttäreni kädestä kiinni. Koneessa ihmiset panikoivat, lentoemännät puhuivat lentokoneen sisäiseen puhelimeen. Kukaan ei tiennyt mistä oli kyse.

 

 

Lentokone pääsi ilmaan ja koneessa vallitsi hiljaisuus. Kaikki pidättivät hengitystä ja varmaan rukoilivat puolestaan. Ajattelin, että tässäkö tämä nyt sitten oli. Lomalle karmea loppu. Sitä savua ei vain missään näkynyt. Vihdoinkin lentoemännät kävivät selittämässä ja rauhoittelemassa ihmisiä. Se savu oli vain kylmää ilmaa jota koneeseen tulee. Tämän nyt tietää jokainen joka on enemmän lentänyt. Taisi olla lentopelkoinen tai tietämätön asiakas joka huusi savua.

Hyvän paniikin sai aikaan kaikkiin tämä tietämätön asiakas. Älkää ihmiset huutako jos, ette ole varmoja. Kysykää ensin lentokoneen henkilökunnalta onko syytä paniikkiin. Hyvän lentopelon sai meihin aikaiseksi. Kyllä sitä on kiitollinen, että on elossa. Paniikki johtaa joukko hysteriaan. Kaamea aloitus lennolle. Sydän hakkasi koko matkan ja oli epävarma olo. Vaikka ei ollutkaan tosi kyseessä, mutta niinä minuutteina se oli todellista, karmea kohtalo. Sitä ei noin vain voi unohtaa. Joten älkää tehkö samoin. Kiitos ammattilaisten olemme elossa, eikä lentäjä pysäyttänyt paniikki jarrutuksella konetta.

 

 

Lennän ehkä jonain päivänä Finnairilla uudestaan ja toivon ettei näitä satu enää.

 

Loma muuten oli ihana. Kos on pieni ja kaunis saari. Kannattaa tutkia koko saari. Vuokraa auto ja ajele kauniit rannat läpi.

 

Savusta paniikki Finnairin lomalennolla
Merkitty:                

2 kommenttia “Savusta paniikki Finnairin lomalennolla

 • 3.7.2017 at 11:13
  Permalink

  Helvetin huono kirjoitus. Miksi tahallasi haluat uskoa että olit jollain tavalla vaarassa? Turhaa haet huomiota sillä ei kukaan kuitenkaan tätä paskaa lue. ”kone heittelehti ja tärisi” ootko koskaan ennen edes lentänyt lentokoneella? Ja miten finnair liittyy tähän? Vitun idiootti.

  Vastaa
  • 6.7.2017 at 07:50
   Permalink

   Hei Jon. Kiitos kirjoituksestasi. En todellakaan tahallani halunnut uskoa vaaraa, vaan se hetki silloin oli totta kaikille kyydissä olleille kun kukaan ei tiennyt mistä oli kyse. Taisit sinäkin lukea kun kirjoitit kommentin. Sattumalta oli Finnairin lento ja heidän asiakas. Kiitos kauniista sanoista. Lennän paljon ja itse en ole koskaan välittänyt ” savusta”, koska tiedän mitä se on.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *