Oman terveyden menettämisen pelko sai etsimään uuden työn.

Olen ollut työssäni 2,5 kk, josta olen sairastellut 5vk. Harmikseni sain huomata sen, että olen altistunut huonolle sisäilmalle ja nyt olen saanut mitä erilaisempia oireita.

Innoissani olen aloittanut nämä työt ja pidänkin tästä yötyöstä, mutta oireiluni takia jouduin taas etsimään uutta työtä.

 

Olen juossut lääkärillä ja onnekseni hän päätti ottaa kokeita mahdollisimman paljon. Olen käynyt laajoissa verikokeissa ja ensi viikolla on prick-testi. Ihopistokokeilla eli prick-testeillä tutkitaan nopeaa allergiaa, jonka ensi oireet ilmaantuvat yleensä muutamassa minuutissa. Toivottavasti näillä saadaan oireiden aiheuttaja selville.

 

 

Pääoireiden aiheuttaja on kuitenkin työpaikalla, koska oloni paranee kotona ollessa. Se on selkeä merkki siitä, että on aika vaihtaa paikkaa oman terveyden vuoksi. En halua sairastuttaa itseäni lisää.

 


Oireilu


 

Olen saanut seuraavia oireita.

  • silmien ja nenän ärsytysoireet,
  • nenän kuivuus tukkoisuus ja nuha,
  • päänsärky ja pahoinvointi,
  • väsymys,
  • äänen menetys,

Huimauksen takia olin sairaslomalla pari päivää, mutta se taisi olla ihan migreenistä johtuvaa.

 

 

Sisäilmasta johtuvia oireita on joskus vaikea tunnistaa, koska oireet voivat muistuttaa tavallisen flunssan tai allergian oireita. Ensin itsekin epäilin sairastuvani flunssaan, mutta kun äänen menetys oli jatkunut jo 3 vk ja se palautui kotona. Aloin miettimään, että nyt ei olekaan flunssasta enää kyse.

 

Parin viikon päästä ollaan omasta kunnosta viisaampia, kun tulokset ovat tulleet. Uuden työn sain ja aloitan siellä jo ensi viikolla. Onnekseni saan jatkaa samalla alalla, mutta aivan erilaisen ihmisen kanssa. Odotan jo innolla tulevaa!

 

Share to WhatsAppShare to Pinterest

Oman terveyden menettämisen pelko sai etsimään uuden työn.
Merkitty:                        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *