Uskallatko vaihtaa työpaikkaa vielä nelikymppisenä? Onko uuden oppimisesta tullut pelottavaa?

Olen juuri kesälomalla ja kesäloman jälkeen aloitan uuden työn ja olen innoissani siitä. Tehtyäni kuusi vuotta toimistossa töitä, olen huomannut sen, että se ei ole se työ, jolla on minulle merkitystä.

Miksi ihmeessä tekisin asiaa, joka vie suuren osan elämästäni ja en saa siitä itselleni mitään.

Ikäni lähenee 40 ja on hyvin vaikeaa saada työtä tämän ikäisenä. Olen hakenut monia paikkoja, ollut haastatteluissa, mutta onnekseni tajusin hyödyntää aikaisempaa osaamistani ja tajusin jo tehneeni työtä, jolla on merkitystä. Halu palata takaisin henkilökohtaiseksi avustajaksi oli suuri. Olen sosiaalinen ja pidän ihmisläheisestä työstä. Miksi en sitten sitä tekisi? Onko tullut uuden oppimisesta jo liian vaikeaa vai pelottaako suuri muutos?

Näitä asioita pohtiessani ajattelin, että perhana kerran täällä eletään ja nyt otetaan haaste vastaan, kun sitä kerran tarjotaan.

Olen valmis uusiin tuuliin ja maisemiin. Arki muuttuu ihan täydellisesti. Ei enää virastoaikoja vaan aloitan yötyön. Kaikkien on opeteltava uutta, koko perheen. Mutta en jää sitä surkuttelemaan vaan otan ilolla uudet kuviot vastaan ja saan näyttää osaamiseni uudessa paikassa.

Raskasta tulee olemaan muutos tiedän sen. Voi olla, että jossain vaiheessa tulee ”normi” työaikaa ikävä.

Jos työ tuntuu raskaalta, ei innostavalta etkä usko tulevaisuuteen niin miksi et vaihtaisi paikkaa. Etsi itsesi, mikä on sinun juttusi, mikä saa sinut syttymään. Millä asialla on sinulle merkitystä?

On tärkeää pohtia, miksi haluat pois ja mitä haluat tulevalta. Onko työpaikkasi mahdollisesti ollut alusta asti kompromissipaikka, josta olet hakenut vain työkokemusta. Haluatko isomman tilipussin vai pääsetkö toteuttamaan itseäsi paremmin uudessa paikassa.

Syitä lähtöön on monia. Uskallusta se vaatii, mieti mitä on panoksena. Oma hyvinvointi, mahdollisesti enemmän tai vähemmän rahaa, uudet työkaverit, tulevaisuus ym.

 

Se että lähtee töihin iloisena ja energisenä saa sinut nauttimaan työstä. Olen positiivinen ihminen ja halu auttaa ja olla ihmisten kanssa saivat minut hakemaan tätä paikkaa, jonka sain. Ilolla ja hymy huulessa aloitetaan ensi viikolla uuden oppiminen ja uusi arki.

 

Tee työtä, jolla on merkitystä!

Uskallatko vaihtaa työpaikkaa vielä nelikymppisenä? Onko uuden oppimisesta tullut pelottavaa?
Merkitty:                            

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *