Kesäkilot kuriin, viikko 8. Onko muutosta tapahtunut, jos sitä ei kukaan näe?

Kaupallinen yhteistyö: Taru Matikainen

Viikko kahdeksan takana päin. Ja otetaan heti alkuun, mikä on viikon tulos. -1,1 kg on lähtenyt edellis viikosta. Painoa on koko kuurin aikana lähtenyt 6,8 kg, kahdeksassa viikossa. Ehkä 10 kg puotos on mahdollinen 12 viikossa.

Kesäkilot on jo jääneet kyydistä pois ja miinuksella ollaan 3,4 kg. Kaikki miinus on siis plussaa terveyden kannalta.

 

Onko mitään tapahtunut, jos sitä ei kukaan näe?

Välillä tulee sellainen tunne, että mitään ei ole kropassa tapahtunut. Samoilla kiloilla mennään. Kukaan ei huomaa mitään muutosta, eikä sitä itsekkään peilistä näe. Mistä ne kilot ovat sitten lähteneet. Mieheltäni on tässä sivussa lähtenyt jo se -10 kg. pois. Huikea saavutus. Miksi naisilta lähtee paino hitaammin?

” Painon pudottaminen on miehelle helpompaa, kiitos lihasmassan. Mies kehossa sitä on yleensä enemmän kuin naisella, ja koska lihas polttaa enemmän energiaa kuin rasva, on miehen lepo aineenvaihduntakin vilkkaampaa.

Myös hormonitoiminta on laihduttavan miehen puolella: testosteronista on apua laihduttajalle, estrogeeni taas auttaa varastoimaan rasvaa. Nais kehossa onkin keskimäärin 6-11 prosenttia enemmän rasvaa kuin miehen vartalossa.

Laajan brittitutkimuksen mukaan mies laihtuukin naista nopeammin. 1,2 miljoonaa ihmistä kattaneen tutkimuksin mukana miehet laihtuivat keskimäärin 6,1 prosenttia painostaan 12 ensimmäisen dieettiviikon aikana. Naiset karistivat samassa ajassa 4,6 prosenttia painostaan. Ero kuitenkin hupenee ajan myötä: puolen vuoden jälkeen tulokset olivat samanlaisia.

Laihtuminen näkyy miehen vartalossa selvemmin, koska naisen rasvamassa on yleensä levittäytynyt laajemmalle alueelle. Miehet yleensä pulskistuvat keskivartalon kohdalta, ja laihtuminen myös näkyy ensimmäisenä vatsassa.”. Lähde https://www.iltalehti.fi/laihdutus/2015010918991795_lh.shtml

 

Näinhän se on, mutta pieni ärsytys siitä syntyy, kun toista kehutaan joka viikko, kuinka paljon on painoa lähtenyt ja se näkyy. Itse raataa eikä mitään näy, paitsi puntarissa. Enhän tietenkään tee tätä muiden takia, vaan itseni, mutta saisi se tsemppaamaan lisää, kun joku edes mainitsisi asiasta. Onko tämä turhaa, kun mikään ei ulos päin muutu? Oma tavoitteeni on jo saavutettu ja olen siihen tyytyväinen. Katsotaan mitä loppu viikot tuo tullessaan, tai paremminkin vie mennessään. Toivottavasti.

 

Natural Balance-keitto

Kylmät kelit ja kuuma keitto, onko mitään parempaa. Wellnessin keitoissa on noin 7 g proteiinia per annos ja kaloreita noin 70 kaloria. Tuote sopii vegaaneille ja siinä on kolme kasviproteiinilähdettä (herne, peruna ja soija). Keitot eivät sisällä gluteiini, laktoosia eikä keinotekoisia väri-, makeutus- tai säilöntäaineita. Keitot ovat myös GMO-vapaita.

 

Pientä herkuttelua

Tyttäreni kaipasi jotain pientä herkuttelua ja mietimme mitä se voisi olla. Tyttärenikin on innostunut tästä ruokavaliosta. Hän saisi syödä karkkia karkkipäivänä ja muutenkin käyttää sokeria ruokavaliossaan, mutta hän itse on päättänyt syödä samoin kuin minä.

Pidämme letuista ja vohveleista. Onneksemme löysimme netin syövereistä tuotteen, jota voi tässä ruokavaliossa käyttää. Vohveli ja pannukakku jauhe mix mikä on hyvin vähärasvainen, lähes sokeriton ja proteiinipitoinen. Ihan hyvä normi letun korvike, mutta ei sen voittanutta.

 

Lisää Wellness tuotteista; https://www.facebook.com/tarumatikainenoriflame/

 

 

Kesäkilot kuriin, viikko 8. Onko muutosta tapahtunut, jos sitä ei kukaan näe?
Merkitty:                                                

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *