Kesäkilot kuriin, neljäs viikko. Kuukausi takana!

Kaupallinen yhteistyö: Taru Matikainen

Viime viikon vähäisestä painonpudotuksesta innostuneena treeni on taas lähtenyt sujumaan hyvin. Rauta nousi ja sain ruokavalion ja lihastreenin rinnalle kevyen ja palauttavan rasvanpoltto hoitosuunnitelman.

Menetelmä polttaa rasvaa täysin luonnollisesti kevyen rasvanpolttoliikunnan ansioista. Liikunnan aikana rasvahappoja vapautuu kehon energiantarpeen mukaan ja rasvaa palaa lihaksissa.

Kaikesta innostuneena fiilis lässähti puolessa välissä viikkoa. Flunssa tuli takaisin (kirosana). Ei ole totta, viikon olin terve ja nyt taas flunssan kourissa. Ei onneksi niin voimakas kuin viimeksi, mutta hengitystiet ihan tukossa.

Aloitinko liikunnan liian aikaisin vai missä on nyt vika?

 

”Missä vaiheessa voi sitten voi turvallisesti uskaltautua treenaamaan? Jokainen ymmärtää, että kuumeisena ja kipeänä ei kannata urheilla, koska se on vaarallista ja turhaa. Kunto ei kipeänä kehity ja saattaa saada ikävän jälkitaudin. Harjoittelu flunssan aikana ei saa aikaan lihasten anabolista reaktiota ja toivottu harjoitusvaste jää saavuttamatta harjoiteltaessa tulehdustaudin aikana. Liian aikaisin treenaamaan lähteminen hidastaa toipumisprosessia, sillä rankka urheilu kuormittaa elimistön puolustusjärjestelmää ja aiheuttaa notkahduksen tämän toiminnassa jopa yhdeksän tuntia kovan treenin jälkeen. Tämän seurauksena virus pääsee aktivoitumaan ja parantamaan otettaan kehossa. Kehon näkökulmasta sairastelu on siis melkoista sisällissotaa ja sporttailijan toipumista edistävät toimenpiteet kuin sakkipeluuta, jossa terve järki on taatusti hyve.

 

Liikunnan voi aloittaa kun yleisoireet ovat poissa ja kaulan alapuoleisia oireita ei ole. Yleisoireita ovat lämmönnousu, väsymys, voimattomuus ja syketason nousu. Toisin sanoen siinä vaiheessa kun tuntee itsensä tervehtyneeksi ja hengitykseen liittyvät keuhko-oireet ovat poissa. Moni urheileva on varmasti huomannut, miten terveeksi tunteminen on haastava käsite ja on vaikeaa arvioida omaa vointiaan flunssan jälkimainingeissa. Liikkumattomuus itsessään tekee kehosta voipuneen ja olosta sairaan.

 

Elimistön täydellinen toipuminen viikon mittaisesta kuumeisesta flunssasta kestää 2—3 kuukautta. Kevennettyä harjoittelua jatketaan yhtä kauan, kuin itse flunssan oireetkin kestivät. Siis kahden viikon sairauden jälkeen liikuntaa harrastetaan kahden viikon ajan vain kevyesti ja toisaalta parin päivän tauti ei vaadi muutaman päivän kevennettyä harjoittelua pidempää toipilasjaksoa.”

(lähde; https://www.pippalaukka.fi/fi/flunssa-ja-liikunta-eivat-sovi-yhteen/)

 

Eli ei kovaa treeniä vähään aikaan vaan keskityn parantumiseen ja kevyeen liikuntaan.

 

Silti vaikka sairastelu hidastaa tahtiani, viikon painon pudotus oli hieman parempi kuin edellisellä viikolla. Viikon aikana on lähtenyt 0,9 kg pois. Kokonaispudotus neljässä viikossa tasan 4 kg.

Eli ollaan -0,9 kg alle tavoitteen.

 

Uusi maku shakessa on suklaa. Wellness suklaa shake!

 

Paras pirtelö siitä syntyy näin. Mittaa shake jauhoja blenderiin, lisää jäisiä mansikoita ja rasvatonta vanilja jugurttia. Huristele sekaisin ja nauti. On muuten hyvää. Mansikka ja suklaa toimii hyvin yhteen.

 

Muitakin uusia ruokia olen kokeillut tällä viikolla.

 

Herkuttelin pitsalla, kyllä pitsalla. Tämä onkin terveellinen pitsa. Pohja on täysjyvä tortilla lettu jossa täytteenä on tomaatti pyrettä, kanaa, ananasta ja Polarin 5 % juustoraaste. Raastetta ei ole valmiina raasteena vaan raastoin palasta itse. Kevyttä ja herkullista!

 

Kokeilin myös täysjyväpastaa.

 

Pastan kanssa kanaa ja tilkka kevyt kermaa. Kermasta saa kastikkeen muuten kuivahkolle ruoalle. Paistoin kanasuikaleet ja lisäsin kanan joukkoon kerman. Mausteita oman maun mukaan.

 

Semmoinen viikko oli se. Mielenkiinnolla taas uuteen viikkoon. Mitä haasteita siellä tulekaan vastaan.

Lisätietoja Wellness tuotteista: https://www.facebook.com/tarumatikainenoriflame/

Kesäkilot kuriin, neljäs viikko. Kuukausi takana!
Merkitty:                                

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *